Fiskgratäng
(3 port)
Ingredienser:
300-400 g fiskfilé (sej eller torsk)
1 burk champinjon- eller sparrissoppa (5-6 dl)
ströbröd
1 lök
½ gurka
2 dl riven ost
2 krm salt
svartpeppar
Så här gör du!
* Låt fisken tina.
* Sätt ugnen på 200 grader.
* Gör soppan enligt förpackningens beskrivning.
* Smörj en ugnssäker form och lägg i fisken. Krydda!
* Täck filéerna med ett tunt lager ströbröd.
* Hacka löken. Skär gurkan i långa stavar, lägg grönsakerna i formen.
* Häll soppan över fisken och grönsakerna.
* Strö över osten.
* Grädda i nedre delen av ugnen 20-30 min.
Varianter: Byt ut soppan mot currysås (3 dl) och gurkan mot banan. Strö över 1 dl jordnötter innan gratängen serveras.
Ingredienser:
300-400 g fiskfilé (sej eller torsk)
1 burk champinjon- eller sparrissoppa (5-6 dl)
ströbröd
1 lök
½ gurka
2 dl riven ost
2 krm salt
svartpeppar
Så här gör du!
* Låt fisken tina.
* Sätt ugnen på 200 grader.
* Gör soppan enligt förpackningens beskrivning.
* Smörj en ugnssäker form och lägg i fisken. Krydda!
* Täck filéerna med ett tunt lager ströbröd.
* Hacka löken. Skär gurkan i långa stavar, lägg grönsakerna i formen.
* Häll soppan över fisken och grönsakerna.
* Strö över osten.
* Grädda i nedre delen av ugnen 20-30 min.
Varianter: Byt ut soppan mot currysås (3 dl) och gurkan mot banan. Strö över 1 dl jordnötter innan gratängen serveras.
Kommentarer
Postat av: Jenna
Det lät gott och enkelt. Precis vad jag behövde som har letat lite fiskinspiration!
Trackback