Fiskgratäng

(3 port)
Ingredienser:

300-400 g fiskfilé (sej eller torsk)
1 burk champinjon- eller sparrissoppa (5-6 dl)
ströbröd
1 lök
½ gurka
2 dl riven ost
2 krm salt
svartpeppar

Så här gör du!

* Låt fisken tina.

* Sätt ugnen på 200 grader.

* Gör soppan enligt förpackningens beskrivning.

* Smörj en ugnssäker form och lägg i fisken. Krydda!

* Täck filéerna med ett tunt lager ströbröd.

* Hacka löken. Skär gurkan i långa stavar, lägg grönsakerna i formen.

* Häll soppan över fisken och grönsakerna.

* Strö över osten.

* Grädda i nedre delen av ugnen 20-30 min.

Varianter: Byt ut soppan mot currysås (3 dl) och gurkan mot banan. Strö över 1 dl jordnötter innan gratängen serveras.

Kommentarer
Postat av: Jenna

Det lät gott och enkelt. Precis vad jag behövde som har letat lite fiskinspiration!

2010-10-20 @ 14:41:07
URL: http://jennas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0