Klassiska pannkakor

Ingredienser:

2½ dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
½ tsk salt
3 msk smör

Så här gör du!

* Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken i taget och vispa till en slät smet.

* Vispa i resten av mjölken och äggen. (Låt gärna svälla i cirka 30 minuter)

* Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att steka tunna pannkakor.

* Extra tips! Det är lätt att misslyckas med pannkakor innan man får in snitsen. Är du nybörjare kan du testa att ta mindre mjölk och/eller mer mjöl för att pannkakorna skall hålla ihop bättre. Ett viktigt tips är att verkligen låta smeten svälla ett tag innan man steker pannkakorna, det gör dem lättare att hantera. Var noga med att värma stekpannan så den är riktigt varm innan du börjar, smeten skall omedelbart reagera på att hällas i pannan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0