Chili con carne
Ingredienser:
1 grön paprika
1 lök
½ msk margarin eller olja
400 g blandfärs
2 burkar (à 400 g) vita bönor i tomatsås
1 dl ajvar relish
½ dl ketchup
½ dl vatten
(1 vitlöksklyfta)
2 ½ tsk chilipeppar
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
Så här gör du!
* Hacka paprikan
* Finhacka löken och fräs den tillsammans med paprikan i en stor kastrull
* Blanda i färsen, bönorna, ajvar relish, ketchupen, vattnet och ev en pressad vitlöksklyfta. Koka upp.
* Krydda och låt puttra under lock ca 20 min.
Servera med rostad lök, jordnötter och pain riche.
1 grön paprika
1 lök
½ msk margarin eller olja
400 g blandfärs
2 burkar (à 400 g) vita bönor i tomatsås
1 dl ajvar relish
½ dl ketchup
½ dl vatten
(1 vitlöksklyfta)
2 ½ tsk chilipeppar
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
Så här gör du!
* Hacka paprikan
* Finhacka löken och fräs den tillsammans med paprikan i en stor kastrull
* Blanda i färsen, bönorna, ajvar relish, ketchupen, vattnet och ev en pressad vitlöksklyfta. Koka upp.
* Krydda och låt puttra under lock ca 20 min.
Servera med rostad lök, jordnötter och pain riche.
Kommentarer
Trackback